10 храни за бързо отслабване

За да отслабнем, трябва да знаем какво, как и кога да ядем. Затова следваме диети, тъй като те ни препоръчват точните стъпки, които да следваме. Но в повечето случаи тези режими са прекалено строги и трудни за спазване. А и всеки човек има различни нужди, както и особености на метаболизма.

А диетата със сигурност трябва да ни се харесва, за да успеем да я изкараме до края. Затова ви предлагаме списък с 10 храни, много подходящи за отслабване, така че всеки сам да си изготви свое меню за сваляне на килограми.

Има ли храни, които улесняват отслабването?
Доказано е, че не всички калории са еднакви, а много зависят от метаболитните процеси, които предизвиква самата храна. Ето защо, храните, които ще ви покажем по- долу, са с доказани свойства, които улесняват свалянето на килограми.

10 храни за бързо отслабване
1. Яйца. Доказано е вече, че не увеличава холестерола, нито риска от сърдечно- съдови проблеми. Има силно засищащо действие, поради което е много подходящо за диети. Можем да ядем яйцето варено или попарено. Съдържа ценни протеини и полезни мазнини.
2. Плодове. Няма как да се мине без плодове в която и да е диета за отслабване. Много удачен вариант за междинните закуски между основните хранения.

otslabvane-plodove-3
3. Зеленчуци. Без съмнение, най- ценните съюзници в отслабването. Засищат и съдържат малко калории. Богати са на полезни витамини и минерали. Най- важни за отслабването са зеленчуците със зелени листа.
4. Картоф. Обратно на всеобщото мнение, картофът е много подходящ за бързо отслабване. Не съдържа много калории, а засища много и за дълго време. Разбира се, трябва да са приготвени по удачен начин – без пържене.
5. Овес. Нашумя много през последните години именно заради свойствата си, които помагат в отслабването. Съдържа много фибри, които засищат за доста време.
6. Лимон. Освен че съдържа много витамин С, има свойството да ускорява метаболизма. Много често се препоръчва да започваме деня с чаша вода и изцеден лимонов сок вътре. По този начин пречистваме организма си.
7. Риба. Сьомгата и риба тон са сред най- известните представители на тази група. Често се използват в диетите за отслабване или самите те са в основата на някоя диета. Разбира се, останалите видове риба също не са за пренебрегване.
8. Пилешко, пуешко и телешко. По една порция с гарнитура от зеленчуци е перфектно ястие за всеки диетичен режим. Богати са на протеини и ценни аминокиселини, които няма откъде да си набавим.
9. Аспержи. Сред най- подходящите храни за отслабване. Те съдържат т.нар. отрицателни калории, което означава, че тялото изразходва повече калории за обработката им, отколкото получава от тях. Аспержите също така са естествен диуретик и помагат за ускоряването на метаболизма.
10. Вода и натурални сокове. Водата е сред най- важните фактори, както за здравето, така и в отслабването. Соковете също са ценен съюзник, стига да си ги приготвяме ние или да ги приготвят пред нас, а не да купуваме картонени кутии от магазините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване