Ето кои са най- добрите плодове за отслабване:

otslabvane-plodove-3

В здравословното хранене плодовете и зеленчуците имат централна роля, както всички знаем. Именно тези храни поддържат тялото ни чисто и здраво и помагат да имаме подходящото за нас тегло.

Но сред плодовете и зеленчуците има отделни представители, които са по- подходящи за отслабване от останалите.

Нека разгледаме днес кои са 10 – те плодове, които са най- подходящи за битката с излишните килограми.

Защо някои плодове са по- подходящи за отслабването от други?

Плодовете съдържат в различна степен едни или други полезни вещества. Някои са по- богати на фибри, други съдържат повече или по- малко захар и пр. Затова трябва да познаваме свойствата на всеки плод, за да можем да преценим кои са най- подходящите за нас.

Плодовете, които ще видите по- долу, са подбрани специално според свойствата им, които улесняват отслабването. Те пречистват тялото от токсини, ускоряват метаболизма, така че да изразходваме по- бързо калориите и пр. Освен това, всички са супер нискокалорични.

Ако не си падате по плодовете, не забравяйте, че можете да ги приемате и под формата на сок или шейк.

otslabvane-20

10- те най- важни плода за отслабване:

1. Ябълки. Най- ценната им съставка е фибрата, известна като пектин, която се съдържа в кората им. Заради нея, ябълката бързо и за доста време успява да елиминира глада и да ни създаде чувство на ситост.
2. Ананас. С диуретично и засищащо действие. Чудесен избор за горещите летни дни. Има естествен разхлабителен ефект. Пречиства организма от токсините.
3. Лимон. Много известен плод в диетите за отслабване, особено бързите. Подобрява храносмилането и ускорява метаболизма.
4. Диня. Действа засищащо и помага да ядем по- малко. Идеално средство за изхвърляне на задържаните течности и токсините.
5. Ягоди. Също като динята, помага за изхвърляне на задържаните течности. Също така подобрява работата на чревния тракт, като елиминира токсините.
6. Портокали. Сред най- подходящите плодове за отслабване. Помага за по- бързото топене на мазнините.
7. Киви. Сред най- богатите на фибри плодове, а също и на витамин С.
8. Боровинки. Много ценен съюзник в топенето на излишните мазнини. Намаляват индекса на телесната маса. Съдържат веществото антоцианин, което помага за естественото топене на мазнините. Помага в битката с наднорменото тегло.
9. Папая. Съдържа веществото папаин – вид ензим, който подобрява храносмилането, усвояването на протеините и топенето на мазнините.
10. Грейпфрут. Помага в битката с излишните мазнини. Добре е да се приема 30 минути преди хранене.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване