Наднорменото тегло и правилното отслабване

file18751Първата причина за неуспеха на една или друга диета  е липсата на конкретна цел. Обикновено ние знаем точно как да отслабнем, но не какъв точно резултат искаме да постигнем. Или се поставят такива цели за постигане, които са нереалистични (например, зряла дама да тежи като момиче на осемнадесет). За да ни помогнат, в този случай идват специалистите диетолози.

 Те ще бъдат в състояние да направят реалистична оценка на степента на загуба на тегло. За да се избегнат неудачните и неподходящи диети  е необходимо да се направи конкретен план. Решете колко килограма трябва да свалите и за какъв период от време. Задайте си и този важен въпрос: Защо искате да отслабнете? От отговора на този въпрос зависи  резултата на правилната загуба на тегло.

На положителен резултат може да разчитате само ако го правите за себе си. Не, защото искате да се харесате  на любим  човек или приятел. Другата  грешка е честото  претегляне. Всеки ден, няколко пъти, но резултат от диетата няма! От тук идват и съмненията относно ефективността на плана. Не правете това! Резултатът не е видим веднага, а трябва  търпение и постоянство. Достатъчно е да се претегляте веднъж седмично. Опитайте да се придържате към режим на правилно хранене, въпреки всички изкушения около вас. Не сте свикнали да  закусвате? Време е да промените навиците си!

otslabvane2Не пропускайте хранене, не използвайте силата на организма да гладува с надеждата да изразходва  мастните натрупвания. Няма да се получи! По-лесно е  да не не преяждаш, защото дори най-полезните продукти след преяждане водят до увеличаване на теглото. Не забравяйте за протеиновите храни! Загубата на тегло  чрез намаляване на мазнините в тялото, а не на мускулна маса, е правилният начин да постигнете хубава фигура.

Приемът на калории на ден не трябва да бъде по-нисък от 1200 ккал или отново ще се получи обратен ефект  като тялото забави обменните процеси. И не забравяйте за водата! Дневната ставка е не по-малко от 1,5 литра на ден. И с последната грешка се измества отговорността – никоя диета не ви е виновна за това, че не сте отслабнали. Вашето тегло зависи от вас! Вие не можете да отслабнете – това означава, че нямате достатъчно мотивация да работите върху себе си и да успеете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване