Коя диета за отслабване е най- добрата – с малко мазнини или малко въглехидрати?

Колко пъти сте се питали коя диета е най- подходяща за отслабване – бързо и сигурно? Повечето диети са еднакво ефективни, защото се намалява определен брой калории. Разликата е в дисциплината, която се изисква за спазването на диетата.

-dieta-(1

Диета с по- малко мазнини или по- малко въглехидрати

Независимо дали диетата ви е с ниско съдържание на мазнини или ниско съдържание на въглехидрати, се постигат положителни резултати в следните случаи:

– Дисциплинирани сте и не се отказвате
– Приемате по 1500 калории дневно
– Избирате по- подходящата за вашия начин на живот
– Спазвате часовете за хранене
– Избягвате брашно, бисквити, сладкиши и шоколади

dieta-7

Изберете такава диета за отслабване, която е най- близка до вашето ежедневие, без значение дали е с малко мазнини или малко въглехидрати.

Когато човек отслабва и се придържа към някакъв хранителен режим, често успява да поправи вредните хранителни навици. Въпреки че броят на свалените килограми варира от организъм до организъм. Независимо от диетата, разликите са минимални.

Отслабване със 7- 8 кг

Хората, които спазват диета с ниско съдържание на въглехидрати, могат да отслабнат с 8,5 кг за шест месеца. Хората, които спазват диета с ниско съдържание на мазнини, могат да свалят до 7,7 кг за същия период.

Когато избираме една или друга диета за отслабване, трябва да внимаваме. Ограничаването на дадена хранителна група – въглехидрати, протеини или мазнини, трябва да се прави внимателно. Когато ги намаляваме, има опасност да лишим организма си от важни вещества като фибри, витамин С, фитохимикали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване