Храни за по- бърз метаболизъм

otslabvane

Бавният метаболизъм е сред най- честите причини, които затрудняват процеса на отслабване, независимо от диетата. За да ускорим метаболизма, е необходимо не само движение, но и определена храна.

Кои храни ускоряват метаболизма?
Причината да имаме бавен метаболизъм е, че се изразходват по- малко калории, отколкото се приемат и по този начин се трупат мазнини. Има храни, които ускоряват метаболизма по естествен начин.
Друга важна стъпка, която трябва да предприемем, е да закусваме добре и да правим лека вечеря. Закуската е важна, защото ни зарежда с енергия за целия ден. Трябва да е богата на хранителни вещества, така че метаболизмът ни да започне правилно работа от началото на деня. Вечерята пък трябва да е лека, защото през нощта тялото гладува, а когато е в такова състояние, трупа мазнини.

dieta-4

Храни за ускоряване на метаболизма и отслабване

Зелен чай. Съдържа голямо разнообразие от вещества, които в комбинация, водят до ускоряване обмяната на веществата. Можем да пием до 3 чаши на ден, за да не разстройваме нервната система, тъй като съдържа кофеин.
Орехи. Не само съдържа омега- 3 мазнини и различни антиоксиданти, но ускорява метаболизма и топи мазнините. Не трябва обаче да прекаляваме с консумацията.
Месо. Протеините в месото стимулират метаболизма и карат тялото да изразходва много енергия. Добре е, ако месото има тлъстини, да ги отстраняваме.
Броколи. Комбинацията от калций и витамин С го превръщат в една от най- подходящите храни за ускоряване на метаболизма и отслабване.
Зехтин. Много е полезен, стига да не прекаляваме с него и да го консумираме суров, без да е обработен. Потиска глада и съдържа вещества, които стимулират метаболизма.
Спанак. Една от задължителните храни в диетата за отслабване. Съдържа комбинация от витамини, минерали и фибри, които помагат за топенето на мазнините.
Круша. Съдържа фибри, които много помагат за топенето на мазнините. Идеални са за десерт.
Шоколад. Тук се спадат белите и млечните шоколади, а само чистия шоколад с над 70% какао. Колко по- чист е, толкова по- добре. Можем да изяждаме по 2-3 блокчета, но не повече.
Кафе. Съдържа кофеин, който стимулира нервната система и може да ускори метаболизма с до 8%. Разбира се, не е добре да прекаляваме с кафето, за да не станем прекалено нервни. Също така, е препоръчително да го пием без захар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване