Ходене 30 минути на ден поддържа теглото

hodene-figura

Въпреки че упражненията имат положителен ефект върху контрола на теглото, изследване определя минималното количество упражнения, за да получим добър резултат.

Умерени количества физически упражнения, като ходене 18 км седмично, се равняват на 30 минути дневно. Така може да се предпазите от увеличаване на теглото и дори леко отслабване при хората, които не спазват диета.

razhodka-jivot

Изследване, проведено от Университета на Северна Каролина, анализира връзката при 182 мъже и жени между 40 и 65 години със затлъстяване и заседнал начин на живот. Разделени са на четири групи, като трябва да правят упражнения с различна натовареност. Четвъртата група обаче не увеличила нивата на физическа активност. Изследването продължило 8 месеца, като се контролирали участниците, за да не се променят хранителните навици.

Чрез измерване еволюцията на теглото, обиколката на талията и пр, се доказва връзката между количеството упражнения и отслабването. Въпреки че при по- интензивните физически натоварвания се постига по- голямо отслабване, с умерените количества се получават значителни намалявания.

Интензивността на упражненията е свързана с увеличаване на мускулната маса, докато количеството упражнения се свързва промени в теглото и телесните мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване