Включете задължително този летен зеленчук в диетата за отслабване! Ето защо:

otslabvane-zelenchutsi

Навлизаме в сезона на един много разпространен зеленчук, който със сигурност всяка домакиня често използва в кухнята. Освен че е много полезен, може да се използва за приготвянето на най- различни диетични ястия. Става въпрос за тиквичката.

Тя съдържа много малко калории – 17 в 100 грама. Богата е на изключително голям брой полезни вещества.

Тиквичката съдържа два вида фибри. Единият вид регулира кръвната захар. А другият – работата на чревния тракт. Помага за изчистването на токсините от тялото.

Фибрите са особено полезни за хората, които отслабват, тъй като създават чувство на ситост, предпазват от внезапен пристъп на глад. Помагат за подобряване дейността на стомаха.

tikvichki

Тиквичките съдържат и уникална комбинация от вещества, която води до ускоряване на метаболизма – витамин А и йод. От витамините са богати още на С и Е. От минералите – на цинк и селен, също много полезни за обмяната на веществата. Съдържат още калий, калций и магнезий.

Когато приготвяме тиквичките обаче, най- важното е как ще го направим. Ако отслабваме, пърженото им е категорично забранено, въпреки че е сред най- често консумираните ястия през лятото у нас.

Алтернатива на пърженото, е да ги приготвим на скара или на фурна. Печените на скара тиквички са особено вкусни.

Друг начин да ги приготвим е да ги запечем с извара на фурна. Също много вкусно ястия.
Можем да ги приготвим и на манджа или на супа.

Изобщо, тиквичките са много благодатни откъм вариант на приготвяне. Въпреки че са нискокалорични, трябва да имаме едно наум за съставките, с които ги комбинираме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване