Джогингът – средство № 1 за отслабване и срещу депресия!

джогинг бяганеДжогингът е просто бавно тичане, широко разпространен спорт, който не изисква нито треньори, нито сложни упражнения. Сами избираме по колко време да бягаме, къде и в коя част от деня за отслабване. Дрехите и обувките трябва да са удобни, а най – подходящото време, в което да потичаме е рано сутринта, защото тогава организма прибягва към енергийните си резерви. Най- приятна за бягане е гората, а ако наблизо няма такава, винаги можем да я заменим с някой парк. Преди бягането е желателно да си направим една разгрявка, защото по този начин подготвяме тялото си за натоварването, а накрая можем да приключим с разтягане като по този начин мускулите ще получат правилна форма.
Не трябва да се натоварваме прекалено, а да тичаме бавно, за да можем по време на джогинга да дишаме без затруднение. Това допринася не само за отслабването, но по този начин се чувстваме и освежени и удовлетворени, а не изморени.
Тези правила са лесни не само за запомняне, но и за прилагане, а ако навън е слънчево, можем да започнем още от днес, без да отлагаме.
За да отслабнем, можем освен джогинга да съчетаем джогинга и с фитнес упражнения, аеробни упражнения, каране на колело, бягане на пътека, бягане отслабванеупражнения с вдигане на тежести. Напоследък стават все по – популярни различните фитнес програми за отслабване. Те са много ефикасни и за отслабването, и за получаването на сила и бодрост. Най – подходящи са за заетите хора, както и за майки с деца, които нямат много свободно време,а искат бързи и добри резултати. Трайността на тези тренировки е около 20 минути, те биват съчетавани и с други упражнения, а почивката между тях е много кратка. Макар и да изглеждат „страшни” за начинаещите, всъщност са много забавни и никога не омръзват. Най – хубаво е ако тренировките са определени само за Вас, а не се изпълняват групово. За по-добри резултати трябва да бъдат насочени към точно определена цел, която преследвате (отслабване, оформяне на мускули, изглаждане на несъвършенствата по тялото… )

Малко нестандартен джогинг! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване