3 ключа за диета без йо- йо ефект

otslabvane-500-kalorii

Пролетта вече започна, така че ако планирате да отслабвате тази година, вече е време да започнете. Предлагаме ви 3 основни въпроса, свързани с диетите, така че да не ви сполети йо- йо ефект.

1. С колко трябва да отслабваме? Зависи от физическото ви състояние, но чрез здравословното отслабване с диета и тренировка можем да сваляме между 500 грама и 1 кг мазнини седмично. Един размер по- малък дрехи се равнява на 3 кг по- малко телесни мазнини. За някои хора е по- лесно, а за други – не толкова.

dieta-saveti-1

2. Какви са последиците от строгите диети? Строгата диета за дълъг период от време не е разумно решение. Тази хранителни планове са трудни за поддържане. Когато започнем да се храним нормално, тялото, като механизъм за защита, започва да трупа повече мазнини. Тези режими обикновено водят до забавяне на метаболизма. Т.е., заради агресията, на която подлагаме тялото, то започва да харчи по- малко калории, за да оживее.

3. Как да избегнем йо- йо ефекта след диетата? Най- важното е да се научим да ядем правилните порции храна за нас. Няма добри и лоши храни, а добри и лоши хранителни решения по отношение количество и качество.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване