Защо булгурът ни помага за отслабването

bulgur-3

Вие сте от хората, които строго следят да не качват никакви килограми? Поддържането на теглото не означава да се храним неправилно. За да го постигнем, трябва да консумираме храни, богати на полезни вещества, най- вече фибри, за да се поддържаме сити повече време.

Булгурът отговаря на тези две изисквания. Тази култура е типична за Средния Изток и се консумира там от векове. През последните години булгурът става популярен навсякъде по света, тъй като често се използва като заместител на ориза. Освен че е вкусен и лесно се приготвя, притежава множество полезни за здравето свойства, сред които и помага за отслабване.

Свойства на булгура за отслабване

Голямото му свойство е, че съдържа множество полезни вещества. Сред тях витамини, минерали, протеини и фибри.

bulgur-2

Особено фибрите имат значима роля за отслабването, тъй като чаша булгур съдържа 8 грама фибра. Защо фибрите са толкова полезни?

Храните, богати на фибри, по- лесно се храносмилат, което ни поддържа сити повече време. Пречиства храносмилателната ни система и предпазва от запек.

Витамините от група В, които се съдържат в големи количества в булгура, също са много важни за отслабването. Действат като коензими, които активират ензимите, натоварени с метаболизма на храните.

Булгурът се приготвя лесно, също като ориза или киноата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване