Как да накараме децата да се движат

Над 60% от децата не се движат, а прекарват часове наред пред компютъра или телевизора. Но сега е лято и е най- подходящият момент да ги извадите от вкъщи и да ги подтикнете да се движат.

deca-lqto

Стъпка 1. Дайте пример. Ако вие не се движите, и те няма да се движат. Най- добре е да се движите всички заедно. Примерът на родителите е изключително важен. Те влияят на децата и определят развитието им. Организирайте семейната почивка и свободно време така, че да имате възможност да се движите, може и да е под формата на игра.

Стъпка 2. Ограничете технологията. Телевизорът, компютърът, игрите – тези неща карат децата да си стоят вкъщи, седнали или легнали. Приберете всички електронни глезотии и позволявайте употребата им само в определени случаи.

deca-roditeli

Стъпка 3. Търсете подходящия начин. Най- малките деца трябва да играят навън и да свързват семейният отдих с движение – така като пораснат, ще имат двигателна култура. Може да запишете детето на спорт. Но дори да не му хареса спорта, вече ще има изграден навик да се движи.

Стъпка 4. Отворете съзнанието си. Не е само футболът. Има голям избор от физически занимания и спорт, които да изберете за детето си – давайте му варианти, за да може да избира.

Стъпка 5. Помнете защо го правите. Движението помага за развитието на детето. Развитието е не само във физически план, но и в социален.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване