Мозъкът може да се програмира, за да топи мазнини

mozak

Сигналите, които изпращат до мозъка двата хормона лептин и инсулин, го карат да активира резервите си и да започне да топи мазнини, установиха учени.

Мозъкът има водеща роля във всичко свързано с качването и свалянето на килограми. Там е мястото, където се зарежда желанието за ядене, но също и волята да не прекаляваме с него. Всичко минава през този орган.

Две вещества, които се произвеждат в тялото ни, всъщност изпращат сигнали до мозъка за състоянието на бялата мазнина, която се трупа най- вече в областта на корема, както и по други части. Това са инсулинът и лептинът. Първата показва на мозъка кога ядем, тъй като се повишава. Втората активизира количеството на мазнините. Колкото повече лептин има, повече мазнини трупаме.

mozak-na-debelak

Тези хормони предлагат на мозъка компренсиран образ за физическото състояние на тялото ни. Лептинът се произвежда от мастните клетки и измерва нивата на съществуващите липиди. Инсулинът показва колко мазнини могат да се натрупат, тъй като увеличава нивото на глюкозата, когато ядем.

Все още обаче са непознати механизмите, чрез които се активира кафявата мазнина, която помага за топенето на бялата мазнина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване