Защо има хора, които винаги са слаби?

dieta-zodiia

Защо има хора, които въпреки че ядат много, са си все така слаби? Ето какво отговарят специалистите:

Наследствеността има решаващ фактор, когато останалите са изравнени (упражнения, хранене, почивка). От историческа гледна точка, е трудно да си представим, че някой хем ще яде много, хем ще е слаб. Способността за запазване на енергия под формата на мазнини е еволюционно предимство, тъй като са богати на калории и предпазват от студа.

dieta-ekspres

Нови изследвания показват, че както тренировките, така и студът стимулират превръщането на бялата мазнина в кафява, която се използва за енергия. Кафявата мазнина е в изобилие при бебетата, но с растежа започва да намалява, въпреки че при слабите хора е в повече. В 50 грама бяла мазнина се съдържат повече от 300 калории, а същото количество кафява мазнина изгаря тези калории само за ден.

Мазнините и мускулите са свързани помежду си чрез специфични хормони, които превръщат клетките на бялата мазнина в кафява, в отговор на студа. Учените са открили, че при излагане на студ, нивата на хормона иризин си повишават, както и на друг хормон, което увеличава кафявата мазнина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване