Как да намалим усвояването на мазнините и да забавим усвояването на захарите

Има природосъобразен начин , който да намали усвояването на мазнини и да забави усвояването на захарите. Ако искате да разберете как да го постигнете, трябва само да научите как разтворимата и неразтворимата фибра контролират метаболизма на хранителните вещества.

fibri-otslabvane

В последно време стана ясно колко важна всъщност е фибрата. Нейните свойства вече са проучени. Учените откриват, че както разтворимата, така и неразтворимата фибра контролират движението на хранителните вещества от чревния тракт до кръвта.

Този органичен процес е особено важен при отслабване и за намаляване на рисковите фактори, като диабет, например.

Как различните видове фибри действат върху усвояването на захарите и мазнините?

fibri-i-proteini

Когато ядете храни с фибри, както разтворими, така и неразтворими, заедно с храни, които съдържат прости захари и мазнини, фибрите действат на тези вещества по специален начин:

– Действие на разтворимата фибра. В тази група се намират инулина, бетаглюкани, нишесте и др, като улавят мазнините и захарите още при храносмилането. Появява се серия от процеси, които въздействат върху чревната флора и фауна като предизвикват изхвърлянето на захарите и мазнините. Това става като се ускори работата на перисталтиката. Така тези вещества не попадат в кръвта, като намаляват концентрацията на глюкоза, холестерол и триглицериди в кръвта.

– Действие на неразтворимата фибра. Тук спада целулозата. Когато този вид фибра влезе в контакт със захарите и мазнините, метаболизмът се ускорява и така веществата преминават директно в червата. Така организмът се пречиства. По този начин се намалява мастната тъкан.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване