Какво да закусим, че да не качим килограми?

page_8_49Много хора знаят, че закуската оказва най- голям ефект върху нашия метаболизъм. Но кой знае, че някои храни могат да ускорят процеса на изгаряне на калории?

Какво да ядем на закуска, че да не наддаваме на тегло, ни казва известният диетолог Уилоу Ярош.

Протеин
Протеинът укрепва мускулите. Колкото повече мускули имате, толкова повече калории изгаряте . „Традиционните продукти на закуска, в по-голямата част, не съдържат големи количества протеин. Факт, който трябва да се промени. Особено важно е това  да се помни от тези, които обичат да изяждат в движение по едно кравайче или кифла „- казва американския диетолог Уилоу Ярош.

Идея за закуска: Целта е да се изядат най-малко 20гр протеин за закуска. Най-добрият вариант за това е цеденото кисело мляко с две супени лъжици нарязани орехи и 1/2 чаша плодове. Цеденото кисело мляко е без суроватка, така че този продукт е по-плътен, отколкото обикновеното кисело мляко и е с ниско съдържание на мазнини. Не трябва да се игнорират и най-достъпния източник на протеини – яйцата.

Лютата закуска

„Капсаицинът (вещество, съдържащ се в лютите чушки, което ги прави пикантни) също леко увеличава метаболизма“ – казва диетологът. Чрез повишаване на температурата на тялото, капсаицин предизвиква мускулите да работят  и по този начин да горят калории.
Идея за закуска: тост от бял хляб, яйца (само белтък е по-добре) и 1/4 авокадо. Когато сандвичът е готов, смело (или не – всичко зависи от това колко ще бъде в състояние да понесете) го поръсете с червен пипер или го намажете с любимия си лют сос. Бон апети!

Зеленият чай

Чаемани, радвайте се! Зеленият чай, заради високото си съдържание на антиоксиданти, предпазва от много болести. Той придава естествен блясък на кожата, но също така е един от стимулаторите на обмяната на веществата.

00440822Идея за закуска: нискомасленото кисело мляко и сиренето са източници на калций. Пийнете си сутрин половин чаша мляко  и вие вече сте поели една четвърт от необходимия калций за деня.

Опитайте и една от следните закуски: половин чаша бадемово мляко, морков, банан, половин чаша замразени боровинки, щипка канела и една супена лъжица ядки или сушени плодове. Какво ще кажете за този микс?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване