Да си изберем своята салата за отслабване

салатаКак да направим правилният избор при покупка на един от многото видове зелена салата при отслабване? Какви са предимствата и недостатъците на всяка от тях? Едно време изборът на салата беше лесен – на пазара имаше само два вида марули и едни репички, но днес е доста по-сложно. Коя салата какви свойства има и за каква диета е подходяща, сега ще разберем.

aisbergАЙСБЕРГ
Особеността на тази салата ,това е нежната свежест и лекота. Тя може да се съхранява в хладилник в продължение на около един месец. Освен това, АЙСБЕРГЪТ е подходящ за диетично хранене даже и за хора с чувствителни стомаси.

 

КЪДРАВА МАРУЛЯ

КЪДРАВА МАРУЛЯ

КЪДРАВА МАРУЛЯ
Тази салата не бива и не може да се съхранява в пластмасови пликчета. Най-добрият вариант за нейното съхранение е като бъде увита в дебела хартия.
Комбинацията от протеин, калций и фолиева киселина прави марулята идеална за диета на бременните жени. Но специалистите съветват – най добре е да се подправя с растително масло вместо с майонеза или заквасена сметана. Така фолиева киселина се абсорбира по-ефикасно и бързо.

МАРУЛЯ
Тази салата често се продава в малки саксии.  Листата на оскубаните  марули дори при ниски температури бързо губят полезните си свойства.
Марулята нормализира храносмилането и има лек холеретичен ефект. Фенове на кебапа и други ястия с месо е редно да се запознаят с тази гарнитура: по този начин те значително ще улеснят работата на стомаха си.

РУКОЛА
Можете да запазите руколата в хладилника в непрозрачна торбичка и далеч от домати. Тя е чувствителна към промените в температурата, светлината и … доматите. Също така не се препоръчва да се реже с нож, по-добре, при приготвянето на салата да се разкъса с ръце, за да се избегне контактът с метал.

РУКОЛА

РУКОЛА

Тази салата работи изключително върху подобряване на метаболизма  и потискане на апетита – факт, който я прави изключително подходяща за всякакви видове диети.

 

ЦИКОРИЯ
Пресните листа от цикория помагат да се нормализира нивото на кръвната захар. Тези, които са предразположени към заболявания на червата и стомаха, най-добре е да ги ядат след топлинна обработка (сварени или задушени).

Затова тази салата се препоръчва за диети при хора с по-здрави стомаси.

Желаем ви успешен и приятен избор на салата за отслабване!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване