Колко протеинов шейк да пием дневно, за да отслабнем?

sheik-ot-proteini

Протеиновият шейк може да ви помогне да отслабнете, като ви поддържа сити за повече време и замества висококалоричните храни. Хранете се здравословно и нискокалорично, за да успеете да свалите излишните килограми. Не разчитайте обаче само на протеините, а добавете много плодове и зеленчуци, цели зърна.

Препоръчителна дневна доза

За да определим колко можем да приемаме дневно, трябва да знаем какво количество протеини е препоръчително. За жените е 46 грама дневно. За мъжете – 56 грама на ден. Контролирайте приема на протеини от шейковете и други източници.

proteini-za-otslabvane

Заместване на храни

Протеиновите шейкове съдържат мазнини и калории. Ако ги съчетаете с обичайното си хранене, няма да успеете да отслабнете. Увеличения прием на протеини може да ви накара да напълнеете. За да отслабнете, трябва да заместите някое хранене само с шейк. Но не е правилно единственият ви източник на протеини да са шейковете. Затова, пийте протеиновите напитки само 1- 2 пъти на ден.

Внимателно изберете шейка, който ще пиете. Четете етикетите с хранителната информация. Ако пиете шейк от концентриран протеин, не използвайте пълномаслено мляко или с 2% масленост, за да го приготвите. Смесете праха с обезмаслено мляко или вода.

Най- подходящото време за прием на протеинов шейк е след тренировка. По този начин увеличаваме количеството протеини в мускулите. Пийте напитката 30 минути след приключването на тренировката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване