Рецепта за домашно мюсли

miusli

Мюсли представлява комбинация от зърнена храна и ядки. Съчетанието е много хранително и полезно. Балансирано и подходящо за диетите за отслабване. Когато го купуваме от магазина обаче, е много вероятно да съдържа и други съставки, които не са подходящи за отслабване: като захар, оцветители и пр. Най- добре е да се научим да си го приготвяме ние самите у дома.

Ако искате да започнете деня, заредени с енергия, като спазвате балансирана диета, включете мюслито на закуска. Подходящо е да се яде и между основните хранения, като междинна закуска – шепа мюсли и кисело мляко е напълно достатъчно.

Ето как се приготвя мюсли:

Първо, трябват ни овесени трици, соеви, житни зародиши. Пълнозърнестите храни ни осигуряват витамини, особено В, А и Е, различни минерали. Представляват висококачествени въглехидрати, които организма ни използва, за да получава енергия. Мюслито съдържа и ядки– богати на минерали, витамини, растителни протеини, олигоелементи и пр.

Към мюслито можем да добавим и лъжичка мед.

Рецепта за домашно мюсли с ябълки и орехи

– 200 грама овесени трици
– 100 грама екструдиран и изпечен ориз
– 100 екструдирано и изпечено жито
– 30 грама сухи сини сливи
– 20 грама орехи
– 1 прясна ябълка
– 200 мл вода или портокалов сок

Измийте овеса и след като го изцедите го сложете в купичка. Добавете вода и сок. Сложете го да стои в хладилника 8 часа. След като мине това време, добавете му ориза, житото, сухите сливи, ябълката и ореха. Може да подсладите с лъжичка мед.

Препоръчително е да ядем мюслито 1 път на ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване