Как цитрусите помагат при метаболитен синдром

citrusi

Цитрусите съдържат вещества, наречени флавоноиди, които помагат не само за отслабването, но и при други болести, свързани със затлъстяването, като метаболитния синдром. Той представлява съвкупност от заболявания, които са независими една от друга, а сред тях е и затлъстяването. Ако страдате от този синдром или искате да го избегнете, може да използвате храни като цитрусовите плодове.

Флавоноидите помагат за отслабването, намаляват кръвното налягане, намаляват концентрацията на холестерол и триглицериди в кръвта, контролират кръвната захар.

Цитрусите, сред които портокали, лимони, мандарини, бергамот, грейпфрут или помело, съдържат флавоноиди (нарингин и нарингенин), които стимулират мастните натрупвания в тялото и позволяват на клетките да ги използват за енергия.

citrusi-dieti

Част от тези мазнини се използват от черния дроб, за да се увеличи нивото на полезните мазнини в кръвта, докато друга част от тях се изхвърля от тялото.

Тези флавоноиди успяват да намалят лошия холестерол, поддържат стабилно кръвното налягане и намаляват глюкозата в кръвта.

Флавоноидите действат като антиоксиданти.

Цитрусите в диетата за отслабването ви не само ще ви помогнат да свалите килограми, но и намаляват рискови фактори, които са опасни за здравето.

Дори да нямате проблеми с килограмите, пак яжте цитруси, тъй като са богати на полезни витамини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване