Внимавайте с полуфабрикатите

polufabrikati

Практични са, разнообразни са и са изкушаващи, но ако искаме да сме слаби, не трябва да прекаляваме с тях.

Полуфабрикатите са готови ястия за консумация още при отварянето на опаковката им, или само след претопляне. Например: консерва, пица, и пр.

Полезните страни на този тип храни са: пестене на време и работа, лесно приготвяне, винаги са ни подръка, разнообразие. Въпреки че цените им са много разумни, винаги е по- висока, отколкото ако си ги сготвите сами.

polufavrikati-1

Отрицателните страни на този тип продукти са свързани с хранителната им стойност, особено когато трябва да поддържаме линия. Въпреки че на етикета могат да фигурират съставки от типа на „телешко“, не е същото като телешката пържола. Когато пише „растителна мазнина“ не е все едно дали е палмова или от слънчоглед.

По отношение на консервантите, истината е, че не са особено натурални и могат да причинят храносмилателни проблеми. Освен това, няма как да разберем колко сол точно приемаме.

Ако имаме проблеми с килограмите, трябва да знаем, че полуфабрикатите са много калорични, тъй като съдържат много мазнини. Обикновено това са нездравословните наситени, което води до повишаване на холестерола. Избирайте такива, които не са минали предварително голяма обработка.

Най- важното за консумацията на този тип храни е, че не трябва да ги консумираме редовно, а само от време на време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване