7 начина да изгаряме повече мазнини – без фитнес!

otslabvane-metabolizam-1

Ако сте от хората, които ядат малко и напълняват, това може да означава, че имате бавен метаболизъм. Ако не обичате да спортуване и да се движите, тогава се нуждаете от подходящите средства, за да изгаряте по- бързо калориите.

Бавният или бърз метаболизъм определя скоростта, с която организмът обработва хранителните вещества. Ако е бърз, се изгарят повече калории, дори без да се правят упражнения.

Ако не сте сред късметлиите с такъв метаболизъм, трябва да спазвате режим, чрез който да се постигне:

Хранене по- начесто
Дългото гладуване кара кръвната захар да намалява, което забавя метаболизма. Ако между храненията правим по една- две леки закуски, например, шепа ядки или плод, на следващото хранене ще приемем по- малко калории. По този начин поддържаме ускорен метаболизъм.

Пиене на вода
Много важен фактор за бързия метаболизъм. Ако искаме да сваляме килограми, трябва да пием поне 1,5 литра дневно.

Шамфъстък
Това е любимата закуска на много от моделите между дефилетата. Тези ядки са богати на тиамин, манган, витамин В6, желязо, магнезий и рибофлавин. Тази комбинация от вещества поддържа ритъма на метаболизма и намалява чувството на умора. Витамин В6, известен още като пироксидин, има важна роля за метаболизма на протеините и на глюкогенът. Помага и за доброто психологическо състояние.

otslabvane-metabolizam-2

Протеини и Фибри
Ако приемаме повече фибри и протеини чрез храната си, повишаваме метаболизма. Причината е, че тялото изразходва повече калории, когато обработва този тип вещества.

Пикантни подправки
Люти чушки, червен пипер, табаско, джинджифил и др., съдържат веществото капсаицин. То действа стимулиращо на метаболизма. Предпазва от задържане на течности, стимулира мозъчните рецептори, които контролират температурата на тялото, и така карат организма да изразходва повече енергия. Т.е., да изразходва мастните си запаси.

Зелен чай
Помага да изгаряме между 35% и 45% повече калории дневно. Освен че ускорява метаболизма и помага на тялото да изразходва енергия, помага да и красива и свежа кожа.

Млечни продукти
Ако включваме по 2-3 порции млечни продукти с ниска масленост, подпомагаме процеса на отслабване. Те са богати на калций и витамин Д, които освен за костите, са полезни и за метаболизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване