10 неща, които забавят метаболизма

korem-otslabvane

Бавният метаболизъм е сериозна спънка в отслабването. Има начини да го ускорите, но първо трябва да разберем защо е толкова бавен. Нека разгледаме 10 фактора, които водят до забавяне на метаболизма:

1. Пропускане на хранене. Храненето преди 15 часа води до отслабване. За да не се забавя метаболизма ни, трябва да имаме установен график на хранене, който да спазваме редовно. Храненето тренира тялото ни в изгаряне на калории, а когато не ядем, всъщност забавяме метаболизма.
2. Недоспиване. Липсата на сън, както и всички нарушения, свързани със съня, забавят метаболизма. Хубавият сън е гарант за бързото отслабване. Ако имате проблеми със съня, открийте най- правилния метод, за да ги разрешите възможно най- бързо.
3. Менструация. По време на цикъла губим желязо. А този минерал транспортира кислорода до мускулите. Когато има дефицит на желязо, мускулите не получават достатъчно кислород, което води до спад в енергията. А метаболизмът се разстройва. За да го избегнем, трябва да включим пълнозърнести храни в менюто си и зелени зеленчуци, като броколи, зеле и спанак.
4. Ядете много малко. Спазването на много строга диета, с много по- малко калории от необходимите ни през деня, може да причини промени в апетита и да забави метаболизма.

otslabvane-polezni-saveti
5. Пестициди в продуктите. Химикалите в хранителните продукти пречат да изгарянето на енергията, което забавя отслабването. Така че избягвайте „мръсните“ храни.
6. Стоите много време седнали. Седенето в една позиция повече от 20 минути, без да мърдаме, забавя метаболизма. През определено време ставайте от компютъра и правете леки упражнения и се раздвижвайте.
7. Дълги пътувания. С промяната на часовата зона, пътуванията със самолет променят ритъма на метаболизма. Към това трябва да добавим и разстройства на съня, което, както казахме, се отразява на метаболизма.
8. Дефицит на калций. Храненето, в което има недостиг на калций, влияе върху натрупването на мазнини в организма, а оттам и на изгарянето на калории. Затова, включете в диетата си задължително храни, които съдържат много калций.
9. Дехидратация. Водата е безценна за организма ни. Ако пием малко вода, освен че ще се дехидратираме, ще изгаряме и по- малко мазнини. Пийте вода, дори да не усещате жажда.
10. Пропускане на закуската. Това е често срещана грешка при отслабването. Така не само увеличавате апетита си, но и при следващото хранене ядем много повече. Тялото изгаря по- бавно калориите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване