Упражнението за стегнат корем на Джиджи Хадид – Виж Тук:

Упражнението планк е едно от най- предпочитаните от холивудските звезди, сред които и топ моделът Джиджи Хадид. Това упражнение е достатъчно, за да стегне цялото тяло, в това число и корема. Много по- ефективно е от традиционните коремни преси.

Освен че тренира бокс и балет фит, Джиджи Хадид не пропуска да включи и изометричните упражнения за корем в спортния си режим.

Какво представляват?
Допреди няколко години, класическите коремни преси бяха сякаш единственото упражнение, подходящо за тази част на тялото. Но след като йога и пилатес навлязоха активно в тренировъчните режими, се появиха нови и още по- ефективни упражнения.

Сред тях са т.нар. изометрични коремни преси, известни още като планк. Много треньори ги препоръчват като най- доброто упражнение за стегнат корем. Всъщност, то изисква работата на цялото ни тяло, не само на корема. Освен това, рискът от наранявания при него е доста по- малък, отколкото при традиционните коремни преси.

Чрез планк не само стягаме коремните мускули, но и имаме много други ползи, свързани с намаляване на болките от неправилната стойка. Изисква по- голям разход на енергия и изгаряме повече калории.

Как се прави?

Лягаме по корем на пода и свиваме ръцете, като опираме дланите към пода. Повдигаме се, като краката и торсът трябва да застанат паралелно на земята, като образуват права линия.

Гърбът трябва да е изправен, но без да правим чупка в кръста.

Добре е да започнем с три сесии, всяка по 20 секунди. Постепенно, увеличаваме всяка сесия с по 10 секунди.

otslabvane-plank

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване