5 топ съвета за перфектна фигура през лятото

За да сте в топ форма за лятото, когато тялото е изложено максимално на показ, трябва да започнете да се подготвяте отсега, съветват специалистите. За да избегнете изтощителни диети и тренировки в дните преди да сложите бански, започнете да спазвате следните 5 съвета:

1. Наблегнете на движението
Не е необходимо да прекарвате дълги часове във фитнес залата. Достатъчно е да отделяте по 25- 30 минути за интензивно натоварване, четири пъти седмично, за да стопите излишните мазнини. Ако искате само да стегнете тялото, правете упражнения за определени зони: корем, бедра, дупе. Или комбинирайте двете в тренировка за 15-20 минути.

2. Приемайте храни, които засищат повече
Броенето на калории не най- ефективният начин за отслабване, категорични са диетолозите. Строгите диети за кратко време също не са най- доброто решение, тъй като резултатите не са дълготрайни, заради т.нар. йо- йо ефект. Добре е ежедневното ни меню да включва повече плодове, зеленчуци, зърнени храни – всички те са богати на фибри, които ще ни поддържат сити за доста дълго време.
Протеините също имат силно засищащо действие. Освен това, те са много полезни за мускулите.

3. Повечето протеини – особено на закуска
Закуската е много важно хранене, тъй като ни осигурява първоначалната доза енергия за деня. Трябва да е пълноценна, а не просто чаша кафе или сок. Първото хранене за деня трябва да ни осигурява поне 20% от дневната доза калории за деня. Добре е да включва протеин, въглехидрат и някакъв вид полезна мазнина.

4. Използвайте стягаща козметика всеки ден
Важно е да поддържаме кожата си хидратирана – така изглежда по- гладка и стегната. Продуктът, който използваме, трябва да се нанася върху предварително ексфолирана кожа.

5. Ритуал за красиви крака
Добре е да се прави веднъж или два пъти седмично. Краката се мият със студена вода и се ексфолират. Това е много добър ритуал срещу целулит. А през пролетта и лятото е особено важно да го прилагаме, за да имаме красиви и стегнати крака. Ексфолирането е отличен начин за подобряване кръвообращението на краката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване