Кои храни трябва да включим в диетата за отслабване – Виж Тук:

Ако искате да отслабнете без да се подлагате на екстремни режими, ви предлагаме балансиране диета. Чрез нея можете да сваляте по половин килограм на седмица – без глад и без убийствени тренировки във фитнеса. Като няма ограничение за срока, в който да се спазва режимът, тъй като е балансиран.

Ето кои са основните храни, които се включват в режима:

1. Млечни продукти
Те са много важни за всяка диета за отслабване. Трябва обаче да избираме обезмаслени или нискомаслени продукти, за да ограничаваме приема на мазнини. Ако пиете растителни млека, например от соя, бадеми или ориз, трябва да са обогатени с калций.

2. Плодове, зеленчуци и зърнено- бобови култури

Зеленчуците също са от голямо значение за режима за отслабване. Използваме ги за салата, супа или гарнитура. На вечеря именно те трябва да са основният ни продукт. Някои от най- подходящите зеленчуци са: маруля, краставица, спанак, моркови, тиквички, броколи, зеле.

Плодовете обикновено консумираме като междинни закуски между основните хранения. А може и като десерт след обяд или вечеря.

Зърнените и бобовите култури съдържат много енергия. Затова ги използваме в по- малки количества – например, една шепа. Те засищат за много време и ни осигуряват достатъчно енергия.

Гъбите също са ценни съюзниците в диетите за отслабване. Съдържат малко калории, а могат да утолят глада за дълго време.

3. Протеини и мазнини
Храните, които ни осигуряват протеини, като яйца, месо и риба, също са изключително важни за отслабването. Добре е да консумираме бяло месо, а червено – не повече от два пъти седмично.

Риба може да ядем повече – по 4-5 пъти седмично. Добре е да избираме бяла риба.
Мазнините, които можем да използваме през деня, са не повече от 2 – 3 супени на ден. Използваме ги, за да готвим или да овкусим салатата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване