8 съвета как да отстраним мазнина от лицето по естествен начин

lice-1

Един от най- неприятните естетически проблеми и лъщенето на лицето, което се появява при прекомерно производство на мазнина.

Обикновено засяга т.нар. „Т“ зона и почти винаги се съчетава с разширени пори или черни точки. За да се справите с проблема, ви предлагаме 8 любопитни съвета, които ще ви бъдат много полезни:

1. Мийте лицето си два пъти на ден. Въпреки че не трябва да се прекалява с миенето на лицето, хората с мазна кожа могат да го правят два пъти на ден – сутрин и вечер. Така по- лесно ще премахвате натрупаните замърсявания от кожата и ще регулира производството на мазнина. Правете го със студена вода и сапун, който не съдържа мазни елементи.

2. Използвайте ексфолиант. Това са много полезни продукти за кожата, тъй като позволяват отстраняването на мъртвите клетки и излишната мазнина. Въпреки това, не трябва да се прекалява с ексфолианта, тъй като може да промени естествената влажност на кожата. Може да си закупите ексфолиант от магазин или аптека, или да си приготвите такъв у дома. Ето някои от най- полезните продукти за домашния ви ексфолиант: мед, кафява захар, кафе на гранули, сол, кокосово олио, ягоди, овес.

lice-koja

3. Не забравяйте тоника. Този продукт служи за регулиране рН на лицето и намаляване на излишните мазнини. Съставките му проникват в порите и улесняват елиминирането на нечистотиите, които предизвикват появата на черни точки. Някои от природните средства, които ще ви свършат същата работа:

-отвара от магданоз
-розова вода
-лосион от лимон

4. Нанесете хидратиращ продукт. Хидратиращите кремове и лосиони също са много полезни за справяне с лъщенето. Ако предпочитате природните средства, ето няколко варианта, които можете да използвате:

-гел от алое вера
-крем от краставица
-маска от пъпеш

5 Избягвайте стреса и тревогата. Тези емоции увеличават секрецията на мазнини. Напрежението ни кара да освобождаваме повече токсини през кожата, което предизвиква и лъщенето на челото и носа.

6. Използвайте нишесте. Този природен продукт е много полезен в грижата за кожата. Чрез абсорбиращите му свойства се отървавате от излишните мазнини и освежавате кожата.

Съставки:

-3 лъжици нишесте
-вода – колкото е необходимо

Какво трябва да направите:

Смесете трите лъжици нишесте с малко вода, за да получите паста. Когато е готова, натъркайте лицето с нея и оставете да засъхне. Измийте с вода и нанесете хидратиращ тоник.

Използвайте три пъти седмично.

7. Маска от ябълка. Има хидратиращо и противобактериално действие, като така балансира производството на себум.

Съставки:

-1 ябълка
-1/3 чаша овес
-1 белтък
-1 лъжица лимонов сок

Какво трябва да направите?

Намачкайте ябълката, за да получите пюре. Смесете с овеса, белтъка и лимоновия сок. След като получите пастата, нанесете по лицето и оставете да действа 15 минути. Измийте със студена вода и повтаряйте процедурата два пъти седмично.

8. Лимонов сок.

Има антибактериално действие и почиства порите, като намалява и мазнината. Използвайте само вечерта, тъй като не е добре да се излагате на слънце, след като сте нанесли лимона.

Съставки:

-сок от 1 лимон
-1/2 чаша вода

Какво трябва да направим?

Изцедете лимона и го смесете с водата, за да получите тоник. Потопете памук в сместа и натъркайте проблемните зони. Измийте със студена вода и използвайте всяка нощ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване