Защо е полезна маската от кисело мляко за лицето

kiselo-mlyako

Киселото мляко е един от най- хранителните продукти за човека. Има множество свойства, полезни за системите от храносмилателната до именната.

Киселото мляко е много полезно също и за кожата ни. Използва се много в домашната козметика под формата на маска.

Преди да си направите маската с кисело мляко измийте лицето си, за да почистите кожата, така че да абсорбира по- добре веществата му. С пръсти започнете да нанасяте млякото. Оставете да действа 20 минути и измийте с хладка вода. Ето кои са ползите от киселото мляко за кожата ви:

maska-kiselo-mliako

1 Помага при акне. Има антибактериални съставки, които въздействат директно върху бактериите по кожата, отговорни за появата на акнето.

2 Омекотява кожата. Млечната киселина, която се съдържа в киселото мляко, облекчава раздразнената кожа, елиминира зачервените места, които нарушават гладкия тен, и прави кожата мека.

3 Забавя стареенето. Въпреки че знаем, че стареенето на кожата е нормален процес, можем да забавим процеса. Млечната киселина отстранява мъртвите клетки, така че кожата изглежда като нова.

4 Облекчава слънчевите изгаряния. Когато кожата ни се зачерви от прекомерно излагане на слънце, нанесете кисело мляко. Цинкът в киселото мляко облекчава слънчевите изгаряния. Освен това, млякото хидратира кожата перфектно и облекчава болката от изгарянето.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване