2 домашни рецепти за подмладяване на кожата

litse-1

Всяка жена иска да има красива кожа, без следи от възрастта. На пазара има много продукти за забавяне стареенето на кожата. Но и у дома можете да си приготвите козметика, с която да постигнете добри резултати.

Рецептите, които ви предлагаме, ще подмладят кожата ви за няколко седмици:

1 Рецепта с лимон

Лимоновият сок съдържа висока концентрация витамин С, който действа като мощен антиоксидант, за да предпази кожата от действието на свободните радикали. Цитрусовата киселина намалява петната и други кожни несъвършенства от възрастта.

Съставки:

-Сок от 1 лимон
-2 лъжици мед

Какво трябва да направим:

Смесете двете съставки. Нанесете с нежен масаж продуктът върху кожата. Оставете да действа 15 минути и изплакнете. Правете маската три пъти седмично. Използвайте я само вечер, тъй като излагането на слънце след нея не е препоръчително.

limon-koja

2 Рецепта с банан

Меката част на банана съдържа вещества с хидратиращи и възстановяващи свойства, които подмладяват лицето. Помага срещу малките бръчици и мимическите линии, около очите.

Съставки:

-1 банан
-2 лъжички сметана (20 грама)
-1 лъжица мед (25 грама)
-1 лъжичка брашно от овес (10 грама)
-2 лъжички вода (20 грама)

Какво трябва да направите?

Намачкайте банана, за да получите кремообразна паста. Добавете сметаната, меда и брашното. Добавете водата, за да получите желаната смес. Нанесете сместа върху лицето, шията и деколтето. Оставете да действа 30- 40 минути. Правете маската два пъти седмично.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване