5 храни за красива кожа

koja-ayurveda

Кожата е индикатор за здравето на организма ни, както и един от важните естетически фактори, за да се чувстваме добре. Различни фактори от вредните хранителни навици и околната среда карат кожата ни да загуби естествения си блясък. Затова е важно да знаете кои храни могат да извадят отново на показ красотата на кожата ви.

Предлагаме ви 5 храни, които правят кожата ви красива, да изглежда свежа и здрава.

1 Боровинки

Можете да съчетаете този дребен плод с кисело мляко. Съдържа високи нива на антиоксиданти, които забавят процеса на стареене на кожата.

2 Домат

Едно от най- важните вещества в домата е ликопенът, който е много важен за забавяне на стареенето. Тъй като ликопенът не се синтезира от тялото ни, е много важно да го осигуряваме на тялото си. В случая с доматите, ликопенът се усвоява много по- лесно, ако е сготвен.

domati-dieti

3 Царевица

Съдържа веществото лутеин, което има подобно на ликопена действие, като предпазва кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Лутеинът също не се произвежда от тялото ни. Затова трябва да си го набавяме от храната.

4 Бадеми

Бадемите помагат да кожата ни да блести по естествен начин, заради високото съдържание на витамин Е, който действа като антиоксидант. Предпазва кожата от факторите, които я състаряват и я карат да губи блясъка си. Приемът на бадеми успокоява и апетита, така че е много добър избор за междинна закуска.

5 Спанак

Спанакът и другите зеленчуци с тъмно- зелени листа също съдържат витамин Е, който възстановява кожата. Витамин Е пречиства организма от токсините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване