Как да използваме банана срещу акнето и бръчките

banani-kosa

Бананът има много важни свойства за здравето и красотата. Плодът е идеален за правене на маски на лицето и предпазване от акне. Също така забавя образуването на бръчки.

Също така е полезен за възстановяването на кожата, засегната от болести като псориазис.

МАСКА ОТ БАНАН ЗА ЗДРАВА КОЖА

Приготвяте се от меката част на плода. Намачквате я, за да получите нежна паста. Нанасяте върху лицето и оставяте да действа 20 минути. След това плакнете и подсушавате лицето с кърпа.

Бананът е богат на калий, който го прави много подходящ за намаляване на бръчките и предпазва от появата на нови. За целта, пригответе пюре от банан и смесете с лъжичка мед. Оставете да престои, докато стане с цвят на кафе. Преди да нанесете измийте добре лицето, включително зоната под очите. Оставете да действа 30 минути и след това изплакнете.

banani-otslabvane

Можете да използвате тази маска поне три пъти седмично. Но може и по- често.

КОРАТА ОТ БАНАНА СЪЩО СЕ ИЗПОЛЗВА

Богата е на антиоксиданти, минерали и витамини, които са много полезни за кожата. Например, за да облекчите ухапване от насекомо, търкайте с кората на банана и сърбежът постепенно ще се успокои. Помага също за по- бързото зарастване на рани.

За да премахнете акнето, кората на банана пак може да е ефективна. Пъпките ще изчезнат напълно и няма да има следи по кожата. Третирането се прави всяка вечер. Не спирайте да го правите, докато проблемът не изчезне напълно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване