Какво да вечеряме, за да не напълняваме

glad-prichini

Има много теории, свързани с храната, която можем или не можем да приемаме на вечеря. А отговорът е много по- лесен, отколкото предполагате: лека вечеря винаги означава зеленчуци и протеини. Това се обуславя от хормоните и възстановителните физиологични процеси в тялото, които се случват през нощта.

Ако нивата на инсулина са високи (ако сте вечеряли захарни изделия или продукти от рафинирано брашно), хормонът на растежа спада, и обратното. Хормонът на растежа е отговорен за изгарянето на мазнините и създаването на мускули. Отделя се основно в малките часове на денонощието, около шест часа, без да сме слагали яли абсолютно нищо. Но как да поддържаме нивата стабилни?

Не яжте вечер въглехидратите, които не сте изяли през деня!

Тялото не може да разпредели всичко, което сме изяли на едно ядене в края на деня, сякаш сме го яли през целия ден. Ако се пазите и не ядете изделия от брашно, но вече обичате да си хапвате паста, ориз или хляб, това се натрупва в тялото ни под формата на излишък.

alkalna-dieta

Вечерта е време с много ниска физическа активност, което означава, че ако прекалим с яденето, всичко ни се лепи.

Избягвайте въглехидрати вечер, дори да са пълнозърнести или диетични

Пълнозърнестите въглехидрати са източник на много енергия, но вечер трудно ще я изхарчите. Това означава, че ще се натрупа под формата на мазнини. Ако ви се яде нещо сладко вечер, хапнете някакъв плод, малко кисело мляко.

Плодове вечер? Зависи какви

Най- добре е да са червени: ябълки, ягоди, малини, череши и пр. Също и цитрусите са подходящи. Може да ги съчетаете с малко ядки: орехи, бадеми. Може и малко кисело мляко.

Каква все пак е идеалната вечеря? Голяма салата, овкусена с лъжица зехтин, може и лимонов сок или ябълков оцет. Протеините могат да са месо, например пилешко, или риба.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване