Как да вечеряме, за да отслабнем

Можем да се храним правилно на закуска и на обяд, но ако прекалим с вечерята, усилията ни ще отидат напразно. Обратно: ако ядем по- обилно на закуска, но обядваме умерено на обяд и контролираме вечерята, ще поддържаме теглото си без проблеми.

yastie-s-proteini

Правилният прием на храна по време на основните хранения, ще ни помогне не само да отслабнем, но и ще ни предпази от много болести.

Сутрин на закуска трябва да има достатъчно протеини, защото засищат и ни осигуряват много енергия. На вечеря можем да си хапнем също добре. Можем да направим и следобедна закуска. На вечеря обаче трябва да се контролираме много.

Липсата на организация на предходните хранения ни кара да се прибираме у дома изгладнели, което означава, че се нахвърляме на хладилника. Нервите също ни карат често да ядем, без да мислим, а когато вечер седнем пред телевизора, губим всякаква мярка.

hrana-gastrit

Който си мисли, че ако гладува през целия ден, а вечер си хапне по- обилно, може да отслабне, дълбоко се лъже.

Важно е не само колко вечеряме, но и какво вечеряме. Храната не трябва да е висококалорична. Много често уж ядем малко, а е точно най- калоричната храна. Вечер трябва да ядем лек протеин, например пилешко или риба, порция зеленчуци, сложни въглехидрати, които да ни засищат.

Яжте обилно количество зеленчуци с порция риба, пилешко или варено яйце. Позволено е филия хляб или половин кофичка кисело мляко. Зеленчуците могат да са под формата на салата, супа, гарнитура, пълнеж и пр.

Избягвайте пица, паста, колбаси, пържено, панирано. Някои зеленчуци обаче трудно се обработват от стомаха вечер и образуват газове, като броколи и карфиол. Не яжте и много плодове, защото съдържат захар.

Във всеки случай, пропускането на вечерята е грешка. Нито едно от храненията не бива да се пропуска. Правете по 5 хранения на ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване