Храни, които предизвикват глад

glad

Уж ядохте, а след два часа отново сте гладни? Обикновено това усещане се причинява от определен вид храни.

Гладът е реакция на тялото, която се причинява от много взаимно свързани процеси, които се случват в стомаха, червата, мозъка, панкреаса и кръвообращението.

Гладът е система, която обаче лесно може да бъде излъгана.

Представяме ви 7 храни, които заблуждават тялото ни, че има нужди, които реално няма:

Плодови сокове. Обикновено се продават като нещо здравословно, но всъщност съдържат много захар и оцветители, без почти никакви фибри. Т.е., една чаша натурален сок вдига рязко нивата на кръвната захар, скоро обаче рязко падат и това предизвиква глад.

Бърза храна. Почти всички съставки в този тип храни са предназначени да ви накарат да се чувствате по- гладни. Транс мазнините, например, пречат на тялото да произвежда допамин и серотонин. Скоро след като сте яли някоя от този вид храни, винаги изпитвате остър и пронизващ глад.

barza-hrana-napalnyavane

Алкохол. Само три капки алкохол понижават нивата на лептина с 30%, а това е хормонът, който трябва да узаптява глада и да ни кара да се чувстваме сити, след като сме яли. Когато пием алкохол, обикновено ни се дояждат въглехидрати.

Бял хляб. Бялото брашно е лишено от външната обвивка на зърното, която съдържа полезните вещества. Това означава, че не съдържа фибри. Белият хляб само увеличава нивата на инсулина.

Суши. Да се яде риба е полезно, но всъщност ядете повече ориз, отколкото риба.

Изкуствени подсладители. Независимо дали са в газираното или ги добавяме към кафето си, изкуствените подсладители възбуждат клетките на мозъка, защото си мислят, че ще получат още сладко. Когато обаче не им го осигурим, те започват да си го изискват и предизвикват глад.

Пица. Не можете да минете с едно парче, колкото и да е голямо то. Пицата има съставки, които неминуемо повишават кръвната захар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване