Новата мода в диетите за отслабване – японската паста ширатаки

shirataki-1

Ширатаки – диетичната паста
Японските нудъли са последният писък на модата в здравословното хранене. Става въпрос за паста, приготвена от растението конджак, която не съдържа въглехидрати и е супер нискокалорична. Освен това, има силен засищащ ефект. Всички тези свойства правят този вид японска паста в идеална храна за всяка диета за отслабване.

Този продукт може да се приготвя по най- различни начини. Вкусът му е неутрален, така че можем да използваме широк спектър от сосове, като добавка. Нудълите се приготвят бързо и лесно, така че няма да загубим време.

Какво представлява растението конджак?
Конджак е корен, който се използва много в японската кухня. Подобен е на червеното цвекло, но е с по- големи размери, тъй като тежи между 3 и 4 килограма. Отглежда се във високопланинските части на Индонезия и Япония. В Европа растението тепърва навлиза, но в цяла Азия е толкова популярно, колкото картофите и оризът при нас. Коренът се вари по същия начин, както картофите за гарнитура. Може да се използва дори за приготвянето на десерти.

В спортните среди растението всъщност е доста популярно, но го използват под формата на глюкоманан, което представлява екстракт от корена конджак, и се използва за отслабване. А също така има и силно засищащо действие.

shirataki

Какво съдържат ширатаки нудълите от конджак?
Растението конджак спада към семейството на кореноплодните. Неговите представители съдържат разтворими фибри, които се наричат глюкоманани. Тази фибра може да абсорбира много вода, което означава, че може да ни поддържа сити за дълго време. Глюкомананът е способен да абсорбира над 100 пъти собствения си обем, като образува гъста гелообразна маса. Не съдържа въглехидрати и е много нискокалоричен продукт.

Свойства на ширатаки нудълите
Помага много за регулацията на чревния тракт. Особено полезни са при запек. Има лек разхлабителен ефект.
Има силно засищащо действие, което регулира апетита така, че да приемаме по- малко храна.
Намалява холестерола и високите нива на триглицеридите.

Как се приготвя пастата ширатаки
Приготвя се много бързо, достатъчна е една минута варене. Или може да се задуши директно с останалите съставки.
Няма вкус, така че може да се съчетава с всякакъв сос, но той също трябва да е съобразен с диетата за отслабване, ако спазваме такава.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване