Какво да ядем за бърз метаболизъм

За да постигнем зашеметяваща фигура, най- важното е метаболизмът ни да е бърз. Това може да се постигне със специална диета. Целта на този хранителен режим е да въздейства върху ендокринната система, а оттам вече и на метаболизма.

В тялото ни се трупат много токсини от некачествена храна, лекарствата и външната среда. Това разстройва производството на хормони в тялото, което прави отслабването мисия невъзможна.

Диетата за бърз метаболизъм се състои от три етапа – изчистване от веществата, останали от преработката на консерванти. Целта на хранителния режим е добър хормонален баланс чрез хранене, спорт и здрав сън.dieta49

Ето кои храни можем да консумираме: бобови култури, лук, пълнозърнести храни, плодове без костилки, ядки, семена, месо и яйца, зелени листни зеленчуци, цветни плодове и зеленчуци, кръстоцветни зеленчуци (зеле, броколи, карфиол).

Месото, яйцата и млечните продукти трябва да се консумират в по- ограничено количество. Напълно забранени са храни, които съдържат: консерванти, изкуствени подсладители, оцветители, глутамати и др. вредни подправки.

Ето едно примерно дневно меню:

Закуска: пържени яйчни белтъци и домати, грейпфрут
Обяд: Салата с пилешко месо.
Втора закуска: Портокал и 50 грама бадеми
Вечеря: Риба печена на скара с чушки, лук и патладжан.

През първия етап на диетата трябва да определим кои храни са полезни и кои – не. Трябва да ограничите до минимум веществата, които пречат да се установи добър хормонален баланс.

Във втория етап трябва да се стараете максимално добре да изпълнявате хранителния режим.

Трети етап – да се научим как да контролираме метаболизма, за да горим мазнините. Ето някои от съветите: Трябва да се храним на интервали от 4 часа. Освен трите основни хранения, имаме и следобедна закуска. Не трябва да се приема никаква храна след 21 часа. Нито да се приемат въглехидрати преди лягане. Внимавайте да не преяждате. Всяко хранене трябва да включва приема на въглехидрати, мазнини и белтъчини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване