Как да започнем правилно диета

За да имате положителни резултати от вашата диета, е много важно как ще започнете. Предварително трябва да сте проучили какво да включва хранителния режим. За да сте сигурни в успеха на диетата, трябва да имате предвид някои първоначални насоки.

Хранителният режим, който ще спазвате, трябва да съдържа богати на протеини продукти. С тяхната консумация ви е гарантирано, че ще сте сити поне пет часа. Препоръчва се пилешко месо, риба тон и авокадо. Тези храни съдържат аминокиселини, които ще ви карат да се чувствате енергични. На закуска горещо се препоръчва да консумирате продукти с високо съдържание на протеини.dieta50

Добре е през деня да пиете доста чай – между 3 и 6 чаши. Ако не можете без кафе, се старайте да не е повече от веднъж дневно. А вместо него, може да пиете зелен чай за енергия. Въпреки че има по- малко кофеин от кафето, притежава аминокиселини, които помагат да се успокоите.

Хубаво е да ядете много череши. Освен че са нискокалорични, съдържат много полезни вещества, както и антиоксиданти. Може да си хапвате по една шепа череши между отделните хранения. Може да ги замествате с бадеми, кисело мляко, боровинки.

Ограничете приема на въглехидрати. По този начин ще се чувствате много по – енергични. Опитайте се да избягвате хляба, зърнените храни, тестените изделия. Въглехидратите бързо повишават кръвната захар и бързо я намаляват, което предизвика дискомфорт и умора. Наблегнете на суровите храни – плодове, зеленчуци, ядки, мляко, суши. Те помагат за създаването на протеини в организма.

Напълно изключете захарта от хранителния си режим. Освен да вреди на здравето ви, тя намалява и дееспособността ви.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване