Индийската диета

660_f690f66a63bac42bdc3874fbf4aed15dНе е тайна, че по-голямата част от населението на Индия се придържа към вегетарианска диета в битието си. Днес, повече от един милион европейци, следвайки примера на индийците, са отказват да ядат месо. И стават все повече и повече. 

Предимствата на вегетарианството са много, но и недостатъците също. На базата на древната индийска традиция, европейските диетолози са разработили една добре балансирана и ефективна диета. Ето я и нея:

Принципите на индийската диета :
Всеки ден трябва да ядем следните храни :
– Два или три плода (пресни или сушени, както преди, така и след хранене).
– Сурови зеленчуци, подправени със сос от кисело мляко, нискомаслено твърдо сирене, лимонов сок и морски водорасли със соя.
–  Гответе варените зеленчуци в тенджера под налягане (така се съхраняват витамините и минерали в тях ), поне за обяд или вечеря. Да не забравяме и различните супи – топли или студени.
– Ястие от зърнени култури. Не злоупотребявайте с продукти, приготвени от зърнени храни (хляб, ориз, тестени и макаронени изделия – спагети и т.н. ).
– Три млечни продукта : полуобезмаслено кисело мляко, кисело мляко за пиене, извара.
– Ядки (бадеми, фъстъци, лешници, слънчогледови семки, сусам, тиквени семки, шамфъстък, орехи ).

Диетично домашно меню:

abcd 4Закуска: Сок от пресни плодове или зеленчуци, чай (с лимон или с мляко, но без захар), овесени ядки, залети с чаша обезмаслено прясно мляко.

Обяд: Голяма салата от краставици със сос от кисело мляко и няколко семена сусам, чиния супа от ориз с леща ( три части леща към една част ориз ) и варени моркови или грис халва с боб и зеленчуци или порция сирене и салата от домати.

Вечеря: Голяма салата от зеле, домати и гъби, задушени зеленчуци на пара  с парче селски черен хляб, или две яйца на очи със спанак и филия препечен хляб – тост, или пържола или соев котлет със зеленчуци, кисело мляко и две зелени ябълки или два портокала.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване