3- те най- добри за отслабване зърнени храни

Зърнените храни са едни от най- подходящите за всяка диета за отслабване. Засищат, дават ни енергия, пречистват тялото ни и ни доставят важни витамини и минерали. Представяме ви ТОП 3 на зърнените храни:

Теф

Теф

1. ТЕФ: най- модерната зърнена култура в момента.

Може би все още не сте чули за нея. Но сред холивудските звезди вече се радва на огромен успех. Научни изследвания показаха, че теф има свойства, които влияят директно върху отслабването и поддържането на фигурата.
Теф е зърнена култура с произход от Африка. Растението е на 5000 години! Много е полезно за здравето, защото съдържа много витамини, желязо и пр. Тази зърнена храна е богата на въглехидрати и фибра. Не съдържа изобщо глутен. Много е подходяща за хора с диабет тип 2.
Но как ни помага да отслабнем: засища, регулира топенето на мазнините, лесно се храносмила, контролира запека, изхвърля токсините и подобрява чревната проходимост.
Може да го смесвате с прясното си мляко на закуска, може да си правите хляб, сладкиши, десерти.

2. Чудесните свойства на ОВЕСА

Овесът е една от най- хранителните и здравословни зърнени култури. Засища, регулира апетита, помага за храносмилането. Така малко по малко топим мазнините. Съдържа фибра, витамини, минерали, олигоелементи. Много е подходящ за диабетици, тъй като регулира нивата на кръвната захар. Помага при проблеми с черния дроб, защото съдържа лецитин.
Може да комбинирате овес с плодове, растително мляко, и пр.

3. Семената от ЧИЯ – източник на здраве.

Не са точно зърнена култура, но все пак ще ги включим в класацията. Освен че са много полезни за здравето, семената от чия помагат за отслабването.

Семената от чия са отличен източник на фибра и антиоксиданти, калций, протеини и омега- 3 киселини. Те абсорбират вода в размер 10 пъти теглото си. Така че, можете да ги готвите по различни начини, да ги съчетавате с течни продукти.
Полезни са за храносмилането и регулират захарта в кръвта ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване