Колко напълняваме от захарта в кафето

zahar-priem

Може би подценявате лъжичките захар, които слагате във всяка чаша кафе. Но ако разберете как увеличават теглото ви в рамките на година, ще започнете да се замисляте.

Когато говорим за захар, никога не трябва да я подценяваме. Ако го правите, значи се самозаблуждавате по отношение на калориите, които приемате дневно.

Има обаче много варианти, които можете да приложите, за да промените ситуацията.

steviq

Добавяме лъжичка захар не само в кафето си, но и в чая. Захар се съдържа в натуралния сок, който купуваме от магазина, или ако си правите у дома, също добавяте захар. Шокиращата истина: 400 калории се съдържат в 100 грама захар.

Но навярно ще си кажете: слагам си само лъжичка. 2 лъжички захар се равняват приблизително на 10 грама, което е 40 калории. Ако пиете само по 2 чаши кафе дневно, в края на годината ще натрупате 4 кг мазнини.

Един от адекватните заместители на захарта е стевията. Не само подслажда, но не е калорична и няма странични ефекти от употребата й.

Когато ядем захар, се повишава съдържанието на глюкоза в кръвта. Това кара панкреаса за произвежда инсулин. Инсулинът понижава глуцемията и за няколко минути пак огладняваме.

Но това не се случва със стевията. Може да овкусявате със стевия всичко, без да се притеснявате от повишаване на кръвната захар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване