Защо екстремните начини за отслабване не са полезни

dieta-greshki

Отслабването изглежда на пръв поглед лесен процес, но в действителност не е така. Трябва да внимаваме какъв тип калории приемаме, интензивността на тренировките и вида на упражненията. При наличието на толкова много фактори, можем да се объркаме и да започнем сами да се саботираме.

Преди да започнете диета за отслабване или да изберете тренировка, помислете малко върху тях. Задайте си следните въпроси:

dieta-kontrol

Изисква ли диетата прекалено нисък прием на калории?

Въпреки че е вярно, че ако приемаме по- малко калории, ще отслабнем, все пак трябва да приемаме достатъчно енергия, за да функционира тялото ни. Ако драстично намалите приема на калории, наистина ще отслабнете, но това не е този тип отслабване, който търсите. Повечето тегло, което ще загубите, е мускулна маса, която прави тялото ни стегнато и оформено. Също така, ще забавите метаболизма си, а това ще затрудни отслабването. Минимумът, който е добре да приемаме като калории, е 1200 дневно.

Прекалявате ли с тренировките?

Тренировките са много полезни за тялото ни. Но ако прекаляваме с тях, вече не са полезни. Ако го правим, повишаваме риска от контузии, дехидратация, причиняваме дисбаланс. Важно е да намерите перфектния баланс за себе си в тренировките. Ако не се стараете достатъчно, няма да постигнете желания резултат. Ако прекалявате, също няма да постигнете желания резултат, защото тялото ви ще е прекалено изтощено и няма да извличате максимума от упражненията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване