Отслабване с въглехидрати – възможно е!

brashno

Някои хора напълно изключват въглехидратите, когато искат да отслабнат. Други, напротив, дори се подлагат на диета за отслабване с въглехидрати. Истината обаче е, че въглехидратите не са еднакви. Има полезни, има и вредни.

1. Включете въглехидратите в храненето. Тези въглехидрати са пълни с фибри и полезни вещества, затова не се лишавайте от тях, ако искате да стопите телесните мазнини. Полезните въглехидрати влияят положително на нивата на инсулина, така помагат за отслабването. Ето някои от полезните: ориз, овес, пълнозърнесто жито, картофи, тиква, нахут, бобови, плодове, зеленчуци, зеленолистни зеленчуци. Разбира се, не трябва и да се прекалява с приеманото количество.

2. Избягвайте вредните въглехидрати. Те няма да ви помогнат да отслабнете. Това са рафинираните въглехидрати, от които липсват повече полезни вещества и фибри. Лошите въглехидрати обикновено съдържат празни калории. Тези празни калории се натрупват под формата на мазнини. Тук спадат белия хляб, пастата, белия ориз, като цяло, храни от бяло брашно и бяла захар.

3. Планирайте предварително какво ще ядете. Премахнете вредните въглехидрати от менюто си. Не дръжте такива продукти у дома. Заместете ги с полезни въглехидрати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване