6 факта, че кафето помага за отслабване

Един от най- добрите начини да започнем деня е с чаша кафе. Не само ни събужда, но има и редица полезни свойства, сред които и стимулиране на отслабването.

kafe-7

 Кафето съдържа редица вещества, няколко вида антиоксиданти, които предпазват от редица заболявания, сред които лека депресия или Паркинсон.

 Веществата в кафето помагат да се регулира глюкозата в кръвта, намаляват производството на захар, позволяват постоянно сваляне на килограми.

 Кафето е сред най- консумираните напитки по света и има защо. Притежава редица свойства, които са свързани с теглото и помагат да отслабваме.

1. Срещу мастна тъкан. Кофеинът стимулира симпатиковата нервна система, което води до бързо стапяне на мастната тъкан

2. Хлорогенна киселина. Тази киселина, която се съдържа в неизпеченото кафе, е много полезна добавка за отслабване

kafe1

3. Дава ни енергия. Влива енергия в мускулите ни. Помага за изгарянето на повече калории, докато тренираме или вършим ежедневните си занимания.

4. Не съдържа много калории. Освен че е вкусна и здравословна напитка, съдържа малко калории. Така също помага за отслабването.

5. Термогенен ефект. Ако на закуска пиете чаша кафе, увеличавате термогенния ефект през следващите няколко часа. Разходът на енергия се увеличава с 16%.

6. Ускорява метаболизма. Това продължава три часа, след като сте си изпили кафето.

 Въпреки че има редица полезни свойства           , не е препоръчително да прекалявате с напитката. Завишената консумация на хлорогенна киселина води до натрупване на течности в тялото. Ако имате проблеми с нервите и стреса, също трябва да внимавате. По една чаша дневно е напълно достатъчно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване