Триците и отслабването

dx300_14206Какво са триците? Дълго време диетолозите не обръщаха внимание на този продукт. В крайна сметка, самите трици нямат хранителна стойност. Това е просто обвивката на зърното, оставаща след смилането му при производството на хляб – ръжен или пшеничен.

Преди това просто са ги изхвърляли, но през последните години специалистите обърнаха внимание на тяхното разнообразие от влакна. Те започнаха да им отдават все по-голямо значение за здравословния начин на живот като цяло и по-специално – за намаляване на теглото.

Триците засилват перисталтиката (вълнообразните контракции на чревната стена), така че храната минава бързо през тях, не спира, не гние, ненужното и излишното бързо се отстранява от организма. Порестата структура на триците е в състояние да улови и като гъба да абсорбира токсините от червата, както и някои от излишните мазнини и да ги изведе от организма. Затова и са много подходящи при диета. Триците са несмилаеми  и транзитно преминават през тялото, без да го натоварват. Храненето с трици, заедно с течност – вода, кисело мляко и т.н. подува стомаха и засища глада.

Диетата с трици трае една седмица. На закуска, обяд и вечеря яжте хляб с трици и гръцка салата.

Гръцка салата от зеленчуци, ето и рецептата :
2 домата
1 краставица
по половин жълта и червена чушка
1 глава червен лук
1 ч. л. прясна мащерка или 1/2 ч. л. сушен
1 ч. л. пресен риган или 1/4 ч. л. сушен
2 супени лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица зехтин
няколко листа зелена салата „айсберг “
2 супени лъжици сирене фета
В голяма купа, смесете на едро и небрежно нарязани домати  и краставици, чушки и  червен лук, нарязани на пръстени, нарязаните мащерка и риган. Смесете заедно балсамовият оцет и зехтинът. Изсипете соса върху салатата, разбъркайте леко и оставете да престои. Преди сервиране поръсете със сирене.

През деня между храненията изяжте:
3 средни ябълки
1 голяма краставица
2 големи домати
1 червена чушка
2 литра вода

хляб с овесени трици

хляб с овесени трици

Късно вечер: Изяжте 2 сварени яйчени белтъка. Протеините са добре дошли. Те ни подхранват по време на дългата вечерна пауза в яденето и не позволяват на тялото да загуби скъпоценни часове да обработва собствените протеини и да загубим  мускулна маса.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване