5 зеленчука, които пречистват тялото от токсини

Лошото хранене и неправилните хранителни навици са сред основните причини за натрупването на токсини, които причиняват метаболитни проблеми, като затлъстяването, например.

vegetarianstvo

Понякога не можем да отслабнем, защото тялото, органите и клетките съдържат вещества, които пречат на правилното им функциониране. Този процес може да причини натрупване на шлаки, които не само пречат на диетите за отслабване, но и ни карат да пълнеем.

За да го избегнем, най- добре да включим зеленчуци в диетата си. Въпреки че всички пречистват и съдържат фибри, има такива, които действат още по- пречистващо.

1 . Зеле. Съдържа вещество, което подобрява работата на стомаха и помага особено за работата на дванайсетопръстника. Така храната минава по- бързо през храносмилателната тръба, като повлича със себе си натрупаните шлаки. Може да ядете зелето по различни начини: на салата, на супа, на сокове.

2 . Спанак. Стимулира секрецията на хормона секретин, стимулира работата на черния дроб. Всички тези процесиsalata-zele влияят на перисталтиката, освен че алкализират средата, като така намаляват образуването на токсините и помагат за изхвърлянето им. Можете да го ядете готвен, суров – в супи, салати, сокове и пр.

3 . Чушки. Съдържат капсаицин, вид антиоксидант, който намалява въздействието на шлаките, които причинят сериозни заболявания.

4 . Репички. Този зеленчук съдържа веществото рафанол, което стимулира храносмилането и пречистването на организма. Може да ги правите на салати, на сокове.

5 . Домати. Освен фибри, съдържа витамин С и калий, като стимулира работата на бъбреците за изхвърлянето на токсините.

Ако искате да пречистите тялото си и да започнете да отслабвате, тези зеленчуци не бива да отсъстват от храненето ви.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване