5 здравословни навици срещу затлъстяването

В днешно време затлъстяването е толкова разпространен и сериозен проблем, както и глада, поне такава е позицията на СЗО. Искате ли да избегнете тази болест? Ето 5 здравословни навика, които ви гарантират, че няма да затлъстеете:

zatlastyavane

Закусвайте. „За да отслабнете, трябва да ядете по- малко“. Заради това изречение, много хора решават, че няма да закусват. Други, които пък не са я чували, не го правят, защото през нощта поемат много храна. Ако сте в някоя от тези ситуации, може да направите следното нещо: ЗАКУСВАЙТЕ!

Изберете стълбите. С този лесен избор, ще изгорите излишните калории. Всеки път, когато имате възможност, използвайте стълбите. Не се оставяйте асансьорът да ви съблазни. Стълбите много ще ви помогнат да отслабнете и да станете по- активни. Особено ако прекарвате часове на стол.

Пийте вода. Обикновено не обръщаме внимание на това, което пием. Когато започваме план за отслабване, се фокусираме изцяло върху храната. Проваляме се, защото не си даваме сметка за количеството калории, които поемамеrazhojdane чрез газираното и алкохола. За да успее опитът ви да отслабнете, наблегнете на водата.

Разхождайте се. Дали в квартала ви след работа или около офиса ви – разхождайте се. Не ви трябват часове, и 15 минути са достатъчни. Не само ще се предпазите от затлъстяване, но и ще подобрите сърдечно- съдовото си здраве. Ходенето също и ще ви освежи.

Избягвайте джънк фууд. Съдържа две съставки, които задължително трябва да избягвате – наситени мазнини и транс мазнини. Ако не искате да затлъстеете, ограничете възможно най- много консумацията й. Яжте плодове, зеленчуци и зърна на тяхно място. Яжте риба поне два пъти в седмицата.

Включете тези навици в ежедневието си. Не ги подценявайте, защото малките промени, обикновено са решение за големите проблеми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване