5 промени във вечерята, за да отслабнем

vecheria

Пропускането на вечерята няма да ни помогне да отслабнем. Важно е да съблюдаваме няколко важни неща, свързани с последното хранене за деня, за да бъде наистина здравословно и полезно, особено ако искаме да сваляме килограми.

Часът, в който вечеряме, е изключително важен. От него зависи дали ще успеем да си починем добре през нощта или няма да имаме спокоен сън. А това пък е свързано директно със способността на тялото да топим мазнините и да сваля излишните килограми.

Обилно хранене по малките часове, например, причинява редица проблеми, като най- малкият е отслабването. Води още до безсъние, проблеми с храносмилането, и пр.
Изборът на храна, разбира се, е от първостепенно значение.

Eто 5 леки промени, така че менюто ни за вечеря да е диетично и да ни помага за свалянето на килограми:

1. Да започнем със супа
Вкусна и лека супа от пресни зеленчуци е отлично предястие. Причината да я включим в диетичното меню за вечеря е, че помага да се заситим. По този начин предпазваме храносмилателната система от претоварване. Ако е лято, приготвяме студена супа, като таратор, която ще ни разхлади и освежи. Ако е студено, нещо топло, което да ни загрее.

otslabvane-supi-2

2. Защо вечерята трябва да е рано?
Не винаги е възможно да вечеряме по времето, в което бихме искали. Всички имаме ангажименти и пр. Най- важното правило, което обаче трябва да се стремим да спазваме, е това да се случва поне 2 часа преди да си легнем.
Така, ще можем да си починем добре и да имаме спокоен сън.

3. Важно е качеството на храните, а не количеството
Ако трябва да избираме между това да не вечеряме и да изядем пакетче чипс, по- добре да не вечеряме. Ако трябва да избираме между картофи на фурна и риба със спанак, ще изберем второто. Ето няколко полезни ориентира:
– По- добре готвени зеленчуци, отколкото сурови, тъй като е по- добре за храносмилането
– По- добре риба, вместо месо, защото тя е богата на омега- 3 мазнини, които са много полезни
– Без да прекаляваме, можем да включим пълнозърнести храни или семена 2-3 пъти седмично за вечеря

4. Без панирано, пържено и сосове
Обикновено, когато приготвяме вечерята, нямаме много време. Затова, често прибягваме до най- бързите начини за готвене, като пърженото. Но точно него трябва да избягваме, защото води до бързо напълняване, не засища много и затруднява много храносмилането.

5. Можем ли да включим плод на вечеря?
Зависи от плода. Най- подходящите варианти за вечеря са ябълка и круша. Бананът също е добър вариант, тъй като е богат на веществото триптофан, което улеснява заспиването.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване