5 начина да пречистим организма, за да отслабнем

Пречистването на тялото е важна стъпка за перфектното тегло и доброто настроение. Предлагаме ви няколко лесни съвета как да изчистите организма си от токсините.

Натрупването на токсини затруднява отслабването, причинява запек и задържане на течности. За да се пречистим, трябва да усвоим серия от здравословни навици, полезни за теглото ни.

Ето кои са най- важните 5, които със сигурност ще ни помогнат в отслабването:

1. Натурални напитки
Хидратацията е много важна за организма. Освен вода, трябва ежедневно да приемаме бульони, чай. Домашно приготвени сокове от плодове и зеленчуци, които са богати на фибри. Тези напитки, освен че хидратират, утоляват апетита, засищат и благоприятстват работата на чревния тракт.

2. Пресни сезонни продукти
Трябва да избягваме мазната, тежка храна, както и захарта. Затова, трябва да наблегнем на сезонните плодове и зеленчуци. На по- нискокалоричните начини на готвене.

otslabvane-16

3. Храни, които пречистват и засищат
Имаме голямо разнообразие от продукти, които хем да ни засищат, хем да ни пречистват. Тук спадат плодове, зеленчуци (особено артишок, целина, лук), пълнозърнести култури, бобови растения.

4. Точното количество протеини
Трябва да присъстват в диетата ни, защото тялото не може без тях. За да отслабнем, без да губим мускулна маса, е препоръчително да включим по една порция протеин (месо, риба, яйца, млечни продукти) във всяко от трите основни хранения.

5. Упражнения
Диетата трябва да се съчетае с аеробни упражнения (ходене, плуване, тичане). Както знаем, физическата активност е важна за доброто здраве, а в същото време ни помага да се пречистваме от токсините през кожата – чрез потта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване