Отслабване с диетичен шейк вместо сутрешна закуска

otslabvane-sheik

Закуската е сред най- важните хранения за деня, въпреки че обикновено се игнорира. Доказано е обаче, че ако искаме да имаме стабилно тегло или да отслабнем, не трябва да я пропускаме.

Осигурява ни енергия и ценни хранителни вещества, като по този начин ни поддържа в добро физическо и психическо състояние.

Проблемът е, че много хора продължават да мислят, че сутрешната закуска не е толкова важна и като я пропуснат, си спестяват калории. Но всъщност ни помага да контролираме глада и апетита, да приемаме точно толкова храна, колкото ни е необходима.

Ако обикновено сутрин не сме гладни, можем да заместим с традиционна закуска с чаша вкусен и полезен шейк.

Предлагаме ви няколко рецепти, които ще ви осигурят необходимите вещества за началото на деня, ще ви заредят с енергия, а и ще разнообразят менюто:

1. Шейк от къпини и джинджифил
Тази напитка е много богата на антиоксиданти, зарежда с енергия и е много подходяща за началото на деня. Осигурява на организма важни витамини, минерали и есенциални аминокиселини, които увеличават физическата и психическата продуктивност през целия ден.
Съставки:
–8 къпини
–125 грама кисело мляко – с нисък процент масленост
–5 грама пресен джинджифил
–1 лъжица мед
Слагаме къпините в блендера и разбиваме заедно с киселото мляко и джинджифила. Трябва да получим кремообразна смес, без топчета, и овкусяваме с мед.
Пие се сутрин, вместо закуска, а също и когато усетим силен глад между храненията.

otslabvane-sheik-1

2. Шейк от ягоди, киви и кисело мляко
Тази напитка ни осигурява чудесна комбинация от антиоксиданти, пробиотици и фибри. Консумацията й подобрява храносмилането, помага срещу чувството на умора в първите часове на деня.
Съставки:
–5 ягоди
–1 зряло киви
–125 грама кисело мляко
–5 грама семена от чия
–1 лъжица мед
Измиваме ягодите, мием и белим кивито. Слагаме ги в блендера заедно с киселото мляко. Разбиваме, докато получим хомогенна смес. Слагаме семената от чия и подслаждаме с меда.

3. Зелен шейк с кокосово масло
Тази комбинация пречиства идеално кръвта от токсините и подобрява метаболизма. Богата е на фибри, антиоксиданти и хлорофил.
Съставки:
–3 листа от кале (къдраво зеле)
–1 зелена ябълка
–1/2 краставица
–1 лъжица лимонов сок
–5 грама пресен джинджифил
–15 грама кокосово масло
–1 чаша вода
Слагаме всички съставки в блендера и разбиваме, докато получим хомогенна смес. Разпределяме количеството за два приема – веднъж на закуска и втори път преди обед.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване