5 храни за отслабване и пречистване на черния дроб

Затлъстяването има различни усложнения, сред които и стеатоза на черния дроб (затлъстяване на черния дроб). Ако искате да се предпазите или да лекувате това заболяване, ви предлагаме 5 храни, които не само помагат за отслабване, но и за пречистване на черния дроб.

chesan-kosa

Сред основните причини за нашумялата през последните години болест – стеатоза на черния дроб, са затлъстяването и заседналия начин на живот. Затова е много важно да избирате какво ядете. Ако искате да се погрижите за черния си дроб и да отслабнете, имайте предвид следните варианти:

1. Чесън. Заради основната си активна съставка, която се казва алицин, е сред най- подходящите храни за топене на мазнините и подобряване на работата на черния дроб. Този зеленчук пречиства организма. За да се възползвате от свойствата му, най- добре го яжте суров и пресен. Има и различни рецепти за сокове, супи и пр.
2. Лимон. Стабилизира вътрешната среда. Може да приложите рецептата за пречистване с лимон. Хем отслабвате, хем пречиствате черния дроб.

limon-dieta
3. Джинджифил. Съдържа активни съставки, които предпазват черния дроб. Освен това, помага за топенето на мазнините.
4. Магарешки трън. Помага за отслабването и предпазването на черния дроб. Съдържа вещества, които възстановяват клетките на черния дроб. Може да го приемате като чай.
5. Артишок. Известно ви е навярно, че е много ефективен при отслабване. Но също така, пречиства черния дроб.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване