5 фактора, които трупат мазнини по корема

Затлъстяването е рисков фактор за сърдечно- съдовата система, особено, ако мазнината е съсредоточена в коремната област. За да се предпазите, нека разгледаме основните причини за трупане на мастна тъкан точно в тази част на тялото.

otslabvane-saveti

Преди това обаче нека научим какво наричаме затлъстяване на корема:

Под затлъстяване на корема разбираме коремна обиколка над 130 кв.см. От значение е и обиколката на талията.

5 ФАКТОРА, КОИТО ТРУПАТ МАЗНИНА ПО КОРЕМА:

1. Неправилно хранене. Много храни могат да увеличат обиколката на талията. Това основно са мазни храни и такива, които съдържат много захар. Изберете си балансирана диета за отслабване, която да е здравословна и да може да я поддържате месеци наред.

2. Заседял начин на живот. Липсата на физическа активност, добавена към неправилното хранене, води до увеличаване на мастните клетки по корема. Заседелия начин на живот е рисков фактори и за здравето на сърцето. Така че освен диета за отслабване, трябва да започнете да се движите активно.

zasedql-jivot

3. Злоупотреба с алкохол. Има директна връзка между прекаляването с алкохола и мазнините по корема. Ако пиете много алкохол, с 4 пъти се увеличава риска от високо кръвно налягане и сърдечно- съдови заболявания.

4. Хормонален дисбаланс. Има различни видове, които причиняват затлъстяване. Ако нивата на грелина са много високи, а на лептина много ниски, има голяма вероятност да трупате мазнини по корема. Грелинът е хормон, който увеличава чувството на глад.

5. Цигари. Тютюнът засяга някои хормони, които благоприятстват трупането на мазнини по корема, особено при мъжете.

Други фактори са безсънието, стреса, наследствеността и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване